Tomáš Krystlík
Článek z českého tisku: Jak zachází řetězce v Česku s uzeninami?
V boxech mají nadměrné teplo (http://byznys.lidovky.cz/jak-se-zachazi-s-ceskymi-uzeninami-prodejci-maji-v-boxech-nadmerne-teplo-1ak-/firmy-trhy.aspx?c=A151204_172043_firmy-trhy_pave#utm_source=email&utm_medium=text&utm_campaign=lidovky.directmail)
Inspektoři potravinové inspekce SZPI opakovaně naměřili
vysokou teplotu v chladicích boxech, v nichž si zákazníci zboží vybírají. Místo
do pěti stupňů je v nich třeba dvanáct. To je ideální prostředí pro vznik
různých druhů plísní. „Tento nejčastější prohřešek jde na vrub prodejců, kteří
nedodržují podmínky úchovy – typicky uzeniny mají v chladicím zařízení teplotu,
která je vyšší než teplota vyžadovaná na obalu,“ podotýká mluvčí SZPI Pavel
Kopřiva.
Ptám se vás, národovci, kteří si v diskusích pod blogspoty
můžete roztrhnout hubu vychvalováním všeho českého, kdo za to může? Cizáci?
Těžko. I stejnojmenné řetězce v ČR jako na Západě jsou ryze české firmy, mající
v managementu maximálně jednoho, dva tři cizince; ostatní osazenstvo tvoří z
více než 99,9 % Češi.
Nezkušenost nebo nedbalost personálu jednotlivých prodejen?
Těžko. Situace s vysokou teplotou v chladicích boxech je příliš symptomatická.
Pomozte, národovci! Mohou za to cikáni, Vietnamci, židáci,
imigranti nebo USA? Také ne?
A co takhle nejjednodušší vysvětlení? České vedení
potravinářských řetězců eufemisticky řečeno v neutuchající snaze zvýšit marži
podniku, natvrdo popsáno co nejvíce okrást a napálit bližního svého (typická
vlastnost Čechů) odměňuje za ušetřený elektrický proud. Toho se dá jednoduše
docílit nedodržením předepsané chladicí teploty – každý ušetřený stupeň Celsia
chlazení hraje roli, závislost mezi teplotou a spotřebou elektrické energie
není lineární.
Tedy Češi okrádají Čechy. Alles klar?
Žádné komentáře:
Okomentovat