pondělí 21. prosince 2015

Kam vede české málo racionální uvažování



Tomáš Krystlík

Z dnešního tisku: „Místo strhávání bodů tresty. Za dvě křižovatky na červenou už bude ztráta řidičáku, plánuje Ťok“, zní nadpis článku http://archiv.ihned.cz/c1-65001170-tresty-ridice-vychovaji.

Autoři Petr Koděra a Radek Pecák ale dále píší, že podle ministra dopravy Ťoka bude projetí semaforu na červenou trestný čin. Opravdu odnětí řidičského oprávnění na určitou dobu za dvě projetí křižovatky na červenou je menší trest než trestný čin, za který viník bude odsouzen již za jedno projetí křižovatky na červenou? Může mi někdo vysvětlit české myšlenkové pochody? Nebo za to může konfúzní psaní českých žurnalistů?

Další článek pod titulem: „Ťok: Škoda musí opravit čtyři z pěti aut. Do servisů má kvůli aféře VW nalákat aspoň 80 tisíc vozů“ (http://archiv.ihned.cz/c1-65002360-skoda-musi-opravit-ctyri-z-peti-aut). Ano, čtete správně: „nalákat“, nebude to povinné, byť úpravy budou zdarma. Bude tedy svěřeno majitelům takových vozů nakolik si Češi budou ničit ovzduší! Na rozdíl od Německa nemohou být prohlídky jako povinné (s výjimkou vozů v záruce) nařízeny, protože majitelům nevznikne v rámci ČR žádná výhoda nebo újma. V Česku se neplatí roční daň z vozidla, jejíž výše obvykle závisí na stupni znečištění prostředí, která by umožnila úpravy nařídit pod hrozbou zvýšení daně. Čili česká systémová chyba vlivem hlouposti poslanců a senátorů Parlamentu ČR v minulosti.

Vně ČR se to českým majitelům vymstí hlavně v Německu, přestanou-li autům s oněmi neupravenými dieselovými motory VW platit německé exhalační známky umožňující v řadě měst vjezd. To bude pak nářku, jak cizáci diskriminují Slovany holubičích povah!

Žádné komentáře:

Okomentovat