úterý 3. ledna 2017

Silvestrovské události v Kolíně v jiném světle



Tomáš Krystlík

Ke konci roku 2016 byla již severoporýnsko-vestfálská policie v Kolíně nad Rýnem na možné opakování násilností ze Silvestra 2015 dobře připravena a situaci zvládla. Překvapující ovšem je, že se o opakování násilností z minulého Silvestra pokoušelo stejně nebo více lidí než před rokem, podle původu převážně ze zemí severní Afriky.

Už o Silvestru 2015 bylo nápadné, že se hromadné násilnosti odehrály pouze v hlavním městě Severního Porýní-Vestfálska, i když sdělovací prostředky se ze všech sil snažily veřejnosti sugerovat opak. Snaha migrantů zopakovat předloňský scénář na stejném místě ve stejném čase vyvolává naléhavou otázku po iniciátoru obou akcí. Že by se sami za zostřených policejních opatření dobrovolně chtěli vystavit násilí státní moci, navíc při svém nejistém pobytovém statu, lze oprávněně pochybovat. Německá média se sice snaží opakovanou velkou účast migrantů racionalizovat tvrzením kriminologa Klause Boerse, že skupiny migrantů se aktivizovaly k akci o Silvestru 2016 pomocí sociálních sítí (např. www.tagesschau.de/inland/racial-profiling-koeln-101.html). To může být pravda, leč nezodpovězenou otázkou stále zůstává, proč a kým byla akce takto zorganizována. Vynořuje se naléhavé podezření, že i kolínská akce na přelomu 2015/2016 kvůli své osamělosti v Německu a v západní Evropě byla řízená, protože sexuálním napětím, touhou okrádat, dělat výtržnosti zákonitě museli trpět všichni migranti daného původu, takže v místech s jejich vyšší koncentrací by muselo na Silvestra v obou letech docházet i jinde v Německu a v Evropě (nebo alespoň k pokusům o ně).

To, co před rokem napadlo jen některé, se stalo po posledním Silvestru téměř jistotou – někdo v pozadí se obě silvestrovské události uměle vyvolal. Omezení nepokojů tohoto typu jen na jedno město lze vysvětlit tím, že vyvolavatelé nepokojů neměli dost organizačních sil (finančních prostředků měli asi dost) vyvolat takové násilnosti na vícero místech. Víme však, že zejména severoporýnsko-vestfálské obyvatelstvo bylo, zřejmě vlivem lehce manipulovatelných dělnických vrstev v tamějším těžkém průmyslu, již v minulosti získáváno KGB pro prosazování sovětských protizápadních cílů, jako příklad uveďme masové protesty proti dozbrojení NATO Pershingy II jako odpovědi NATO na rozmístění SS-20 v zemích Varšavského paktu. Právě v této spolkové zemi zbylo zřejmě dost sovětských agentů, kteří po rozpadu SSSR přešli do nečinnosti, připraveni se někdy v budoucnu na povel Moskvy aktivizovat.

Je nutné si položit otázku: Komu ku prospěchu? Kdo z pozadí obě kolínské události vyvolal? Koho měly poškodit? Kolínskou policii? Severní Porýní-Vestfálsko a jeho zemskou vládu? Německo? Zřejmě Německo, protože v sociálních sítích se objevily hned v prvních dnech roku 2017 falešné, později dementované informace o pokusech jednotlivých žadatelů o azyl o sexuální násilí v jiných místech Německa.

Nebudeme daleko od pravdy tvrzením, že obě kolínské silvestrovské akce měly za úkol popudit evropskou veřejnost proti migrantům, narušit důvěru německých obyvatel ve vlastní stát, protože nedokázal zajistit pořádek (málokdo si je vědom, že v Německu podléhají policejní sbory jednotlivým zemím spolku a neřídí se jednotnými spolkovými předpisy), že spolkový stát příliv migrantů neomezuje. Podaří-li se to, poškodí se tím nejen Německo, nýbrž i Evropská unie. Kdo má na tom eminentní zájem, se ponechává k zodpovězení čtenářům samým.

Nakonec malá poznámka. Angela Merkel jednala v roce 2015 v souladu s německou ústavou, kde se praví, že „politicky pronásledovaní požívají azyl“. Cesta k omezení přílivu migrantů tedy vede jedině přes změnu ústavy. Proč tento fakt tají před českou veřejností různí aktivisté, politici nynější i politici in spe? Odpověď je nasnadě. Potřebují vyvolat odpor proti migrantům, Merkel a EU a tento fakt se jim nehodí do krámu. Zde je opět na místě se tázat: V čí prospěch tak činí?


http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Tomas-Krystlik-Silvestrovske-udalosti-v-Koline-v-jinem-svetle-469720

Žádné komentáře:

Okomentovat