neděle 29. května 2022

Bláboly českého prezidenta o atentátu na Heydricha

     Tomáš Krystlík

 

V pátek 27. 5. 2022 pronesl na slavnostním shromáždění v Národním muzeu v Praze k výročí atentátu na Heydricha svůj projev i Miloš Zeman „Útok podle prezidenta Zemana stál za následné oběti z řad českého národa, protože zabránil možným mnohem větším obětem. Zeman v projevu připomněl požadavek odbojové skupiny Jindra, která varovala před množstvím obětí mezi Čechy v případě atentátu na Heydricha a za cíl doporučila kolaboranta Emanuela Moravce. Podle Zemana ale útok na Heydricha za následné oběti stál. Českému národu v Heydrichových plánech hrozilo vyhubení nebo odsun, řekl. Pokud by výsadkáři zaútočili na Moravce, znamenalo by to pouze nahrazení jednoho kolaboranta druhým, protože byl snadno nahraditelný.“

 

Je ostudné, že ani prezident státu nezná dějiny, v horším případě vědomě lže. Jediné, co by českému národu hrozilo, bylo rozplynutí se v německém národě v časovém horizontu minimálně jednoho sta let. V době příchodu Heydricha do Čech byli židé již od Čechů rasově separováni a perzekvováni, cikáni byli od roku 1939 až do konce roku 1942 pronásledováni výhradně Čechy, teprve pak se jich ujala Třetí říše. V roce 1941 v říjnovém tajném projevu v Černínském paláci vyjmenovat Heydrich všechny možné technické způsoby řešení české otázky v protektorátu, ale připojil: „nenaštvat, všechno jen teoreticky“.  

 

Pár měsíců po jeho smrti, v 12. 9. 1942 změnil Reichsführer SS Heinrich Himmler, odpovědný za říšskou rasovou politiku, kritéria přenárodňování Čechů na Němce, takže Němci se měli též stát i osoby podle německé klasifikace označené za nežádoucí (unerwünscht) přírůstek němectví. Celkem 87,54 % Čechů se mělo stát Němci, 0,015 % vystěhováno na Východ – přibližně tři osoby z 20 tisíc, ostatní měli zůstat na místě.

 

Kde tedy hrozilo českému národu vyhubení nebo odsun podle Zemana? Tím je také vyvrácen blud o méněcenném, pomocném českém národě, protože vzali byste si, být Němci, do národa méněcenné jedince?

 

Dále se dá též celkem lehce předvídat, že bez atentátu na Heydricha by bylo méně českých obětí než naopak.

 

A nakonec atentát, spíše neatentát na Emanuela Moravce. Výsadek Cín (Tin) měl zlikvidovat protektorátního ministra E. Moravce, byl ve složení Jaroslav Švarc a Ludvík Cupal. Letěli společně se skupinou Intransitive a vyskočili na Rožmitálsku 30. 4. 1942. V té době Gabčík s Kubišem dleli v protektorátu již čtyři měsíce. I když oba vyskočili bezprostředně po sobě, na zemi se již nikdy neshledali, Cupal místo na záchytnou adresu do Plzně se proti příkazům vydal do Prahy a pak ke svým rodičům na jižní Moravu. Sám Švarc nemohl atentát na Moravce uskutečnit, ocitl se nakonec v kryptě pražského kostela sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici s ostatními zbylými parašutisty a zastřelil se. Ludvík Cupal se skrýval ještě několik měsíců u rodičů na jižní Moravě. Řadě lidí však vyžvanil, proč byl z Velké Británie vysazen do protektorátu. Gestapo nakonec přivedl 15. 1. 1943 k jeho úkrytu jeho vlastní otec, Cupal se zastřelil.

 

Proč lže o minulosti i český prezident?

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Tomas-Krystlik-Blaboly-ceskeho-prezidenta-o-atentatu-na-Heydricha-703762

 

 

7 komentářů:

  1. Zeman žvaní zcela účelově a prospěchářsky minimálně od té doby, co vstoupil do KSČ, aby údajně ji tzv. obrodil. Stejně jako po roce 1990 obrodil exilovou sociální demokracii svými spřátelenými kariérními exbolševiky z tehdejší KSČ. Jen dotaz: Kde lze ověřit obsah Heydrichova tajného projevu z října 1941 v Černínském paláci?

    OdpovědětVymazat
  2. www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/historie_a_osobnosti_ceske_diplomacie/druha_svetova_valka_a_jeji_dusledky/dokumenty/projev_reinharda_heydricha_o_planech_na_1.html

    OdpovědětVymazat
  3. Krystlikuv flasinet kazdorocne placa stejne jako by Heydrich byl ochrance Ceskeho naroda .....ovsem z jeho reci je jasne proc pridal ceskym delnikum a nebylo to z jeho dobreho srdce...... Potřebuji v tomto prostoru klid, aby dělník, aby český dělník zde nasadil pro německé válečné úsilí plně svou pracovní sílu a abychom nezdržovali při zdejším obrovském válečném průmyslu přísun a další rozvoj zbrojního průmyslu. K tomu patří i to, že se přirozeně musí dát českým dělníkům tolik žrádla, mám-li to tak zřetelně říci, aby mohli splnit svou práci.

    OdpovědětVymazat
  4. Je zcela jasne jak to Heydrich myslel s Cechy. "Poslouchejte, nebo dopadnete jako Zidi " !.........Němec nic Čechovi neodpouští, asi tím způsobem, jako je tomu v říši se židovstvem, aby neexistoval jediný Němec, jenž by řekl, ale ten Čech je přece slušný. To byl problém židovské otázky v říši, a můžete si představit, jak by takhle dopadlo řešení židovské otázky

    OdpovědětVymazat
  5. Heydrich.....nemá žádný význam, když Čecha mlátím a se vší námahou a působením policie přivádím k tomu, aby pracoval, když on skutečně nedostává to, co potřebuje, aby měl fyzickou sílu vykonávat svou práci. ........... V tomto směru se konala na návrh státního tajemníka Franka porada u vůdce, na níž byl přizván tajemník Backe, a my pravděpodobně přistoupíme, prosím, abyste si toto vše nechali pro sebe, než to bude uveřejněno, neboť se to musí náležitě propagačně upravit, pravděpodobně přistoupíme ke zvýšení přídělu tuku pro české dělníky, tak okolo 400 gramů, to je množství, o němž se už dá mluvit. Abych to šikovně využil k propagačním účelům, spojím to s myšlenkou: ...........vy, čeští dělníci venku, buďte raději zticha, jinak by se mohla také stát, že bude příděl tuku opět menší. To vše jsou věci, které se musí správně psychologicky uchopit.

    OdpovědětVymazat
  6. Poněmčení tohoto prostoru: pokusíme se tedy teď podle staré metody poněmčit českou verbež,
    ........poněmčit je a převychovat jejich smýšlení nebo, když to nepůjde, postavit je nakonec ke zdi;
    Černínský palác, Praha, 2. října 1941

    OdpovědětVymazat