pondělí 7. prosince 2015

Na koho to svedete dnes, národovci?



Tomáš Krystlík

Článek z českého tisku: Jak zachází řetězce v Česku s uzeninami? V boxech mají nadměrné teplo (http://byznys.lidovky.cz/jak-se-zachazi-s-ceskymi-uzeninami-prodejci-maji-v-boxech-nadmerne-teplo-1ak-/firmy-trhy.aspx?c=A151204_172043_firmy-trhy_pave#utm_source=email&utm_medium=text&utm_campaign=lidovky.directmail)

Inspektoři potravinové inspekce SZPI opakovaně naměřili vysokou teplotu v chladicích boxech, v nichž si zákazníci zboží vybírají. Místo do pěti stupňů je v nich třeba dvanáct. To je ideální prostředí pro vznik různých druhů plísní. „Tento nejčastější prohřešek jde na vrub prodejců, kteří nedodržují podmínky úchovy – typicky uzeniny mají v chladicím zařízení teplotu, která je vyšší než teplota vyžadovaná na obalu,“ podotýká mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Ptám se vás, národovci, kteří si v diskusích pod blogspoty můžete roztrhnout hubu vychvalováním všeho českého, kdo za to může? Cizáci? Těžko. I stejnojmenné řetězce v ČR jako na Západě jsou ryze české firmy, mající v managementu maximálně jednoho, dva tři cizince; ostatní osazenstvo tvoří z více než 99,9 % Češi.

Nezkušenost nebo nedbalost personálu jednotlivých prodejen? Těžko. Situace s vysokou teplotou v chladicích boxech je příliš symptomatická.

Pomozte, národovci! Mohou za to cikáni, Vietnamci, židáci, imigranti nebo USA? Také ne?

A co takhle nejjednodušší vysvětlení? České vedení potravinářských řetězců eufemisticky řečeno v neutuchající snaze zvýšit marži podniku, natvrdo popsáno co nejvíce okrást a napálit bližního svého (typická vlastnost Čechů) odměňuje za ušetřený elektrický proud. Toho se dá jednoduše docílit nedodržením předepsané chladicí teploty – každý ušetřený stupeň Celsia chlazení hraje roli, závislost mezi teplotou a spotřebou elektrické energie není lineární.

Tedy Češi okrádají Čechy. Alles klar?

Žádné komentáře:

Okomentovat