pondělí 11. ledna 2016

Problém infomovanosti

Tomáš Krystlík

Německý ministr spravedlnosti Maas prohlásil, že si nedovede představit, že silvestrovské události v Kolíně, Hamburku a jinde nebyly organizovány a uvedl příklady a videozáznamy předchozích událostí podle naprosto stejného scénáře v Egyptě. Proběhla tato informace cz-médii? Zdá se, že ne. Ministr spravedlnosti neprozradil, koho podezírá, že to zorganizoval. Nicméně když k takovéto diplomatické formulaci přikročí ministr spolkové vlády mající zcela jistě informace veřejnosti nedostupné, dá se to pokládat za fakt. Kdo to zorganizoval, se můžeme dovědět tak za rok.

V zastírání skutečného rozsahu události v Kolíně a jinde německou žurnalistikou mohly hrát svou roli autocenzura a tzv. zametání nepříjemných fakt, ale nebylo to způsobeno mnohem více tím, že policie (v Německu zemské) selhaly a že příslušná vedení policie proto rozsah událostí zamlčely? Zdá se to být potvrzeno posláním kolínského policejního ředitele do výslužby.


Aktualizace:

K náslinostem podle stejného mustru došlo během silvestrovsné noci v Kolíně, Frankfurtu, Stuttgartu, Hamburku, Salcburku, Helsinkách, Curychu a ve švédském Kalmaru. Sem s hypotézami, proč tomu tak bylo!   







Žádné komentáře:

Okomentovat