středa 13. ledna 2016

Nesmysly šířené paní Lenkou Zlámalovou



Tomáš Krystlík

V interview s názvem Merkelová rozvařila Evropu (http://svobodneforum.cz/lenka-zlamalova-merkelova-rozvarila-evropu/) se jich vyskytuje přehršel.

„Nejen Německo, ale Evropská unie vedená Německem by bezpodmínečně měla začít střežit hranice.“ Jak, prosím? Pobřeží řeckých ostrovů uhlídat nelze a hlídání pozemních hranic je také iluzorní. Co by navrhovala paní Zlámalová učinit, kdyby se dav několika set osob opřel do hraničního plotu, povalil ho nebo se jen prostě vrhl přes hranice? Proniknuvší zastřelit?

„Považuji za obrovskou chybu, že Německo porušilo Dublinské dohody o tom, že ten, kdo je skutečně uprchlík, se registruje v první zemi EU.“ Jak mohlo Německo nařízení EU zvané Dublin III porušit? Registrace byla povinností Řecka.

„Francouzi i Britové velmi pečlivě rozlišují mezi uprchlíky a migranty“. To dělají nejen oni, nýbrž i Němci tím, že migrantům nepřiznají právo azylu. Jiná věc je praxe, mimo Německo jen málo rozšířená, uznání za uprchlíka před válkou a jeho strpení v Německu do doby, než válka skončí. Pak je Německo posadí do letadel a pošle domů. (Tak se stalo s Bosňany a Kosovany na přelomu století.) Institut uprchlíka před válkou chybí například Francii, takže francouzský stát nemá právní mechanismus, jak se jich později zbavit.

„My (Němci) přijmeme uprchlíky ze Sýrie, víme, jaká situace v Sýrii je. Ale my si vybereme, koho přijmeme. Uděláme azylové řízení přímo v uprchlických táborech, prověříme si bezpečnostně, koho přijímáme. A přijmeme ty, kteří jsou skutečně ohroženi na životě, přijmeme ženy, děti, staré lidi.“ Opravdu si, paní Zlámalová, myslíte, že lze libovolně ohýbat ženevskou konvenci z roku 1951 o právu azylu, případně statut humanitárního strpení uprchlíka před občanskou válkou? Německo je právní stát, tedy kdo má právo na azyl podle výše uvedené konvence z roku 1951 (byl ve svém mateřském státě pronásledován kvůli politickému přesvědčení, náboženskému vyznání nebo rase), ho také dostane a vice versa.

„Považuji za neskutečné, že podle údajů německého ministra vnitra Thomase de Maizière existuje 300 tisíc lidí, kteří putují po Německu, a nikdo neví, co jsou zač.“ Valící se davy přes zelenou hranici z Rakouska do Německa, ke které je Rakušané přeochotně zdarma a rychle přepravovali, nelze všechny pochytat a registrovat.

„Soudce v Pasově vám řekne, že nepotrestal srbského pašeráka, přestože před pár měsíci by to bylo úplně jinak.“ Soudce tedy jednoznačně porušil zákon. Ostatně, nejsme v Česku, to se v Německu nestává. Zejména nadřízený úředník nesmí měnit rozhodnutí podřízeného nebo jej nutit k určitému rozhodnutí.

„Místo toho, aby se Němci konečně začali chovat sebevědomě a neodžívali si svou vinu stále dokola, zhoršuje se to. To je strašně zajímavé. Souvisí to s tím, že hrozně chtějí být uznávaní. Chtějí, aby je někdo měl rád.“ Inu, to je ale pitomost! Němci si přejí, aby se konečně přestalo s jejich napadáním za éru nacionálního socialismu, protože mezitím viníci až na ojedinělé výjimky vymřeli, to je vše. Že jsou nejschopnějším evropským národem, nemusejí snad dokazovat. Stačí se podívat, kam se dopracovali se svým ve válce s poničeným průmyslem a hospodářstvím a kde je dnes Česká republika s druhým po válce (1945) nejmodernějším a nejzachovalejším průmyslem v Evropě (po Švýcarsku). Aby někdo nepodlehl sebechvále a výmluvě na vliv bolševiků – český průmysl radikálně zmodernizovalo Německo za protektorátu.

„Jestli v Evropě existuje nějaké dělení, je to právě na Jih a Sever. A tohle dělení je způsobeno krizí společné měny.“ Typicky český blud. Euro je naprosto zdravá měna, jen některé země eurozóny se více nebo méně přibližují státnímu bankrotu.

„V Německu je rekordní zaměstnanost.“ Nikoliv, to neodpovídá pravdě. V posledních dvou třech letech velice klesla.

Žádné komentáře:

Okomentovat