čtvrtek 10. března 2016

Článek-blábol



Tomáš Krystlík

najdete v http://neviditelnypes.lidovky.cz/glosa-saskarna-v-bruselu-0xg-/p_zahranici.aspx?c=A160308_213031_p_zahranici_wag

Smyslem dohodnutého vracení uprchlíků z TR do GR zpět do TR je, že se nikdo nebude zabývat tím, zda může nebo nemůže nabýt status subsidiárního uprchlíka (uprchlíka z humanitárních důvodů = uprchlíka před válkou) nebo azylu. Z TR do EU budou dodáváni jen uprchlíci oprávnění systémem 1 kus za 1 vrácený kus z GR do TR. Rozdělovat si je bude celá EU. Tedy nepůjdou především do D.

Další omyl pana Koláře spočívá v přistěhovávání rodinných příslušníků. Status azylu je nyní v D omezen na tři roky, pak bude podroben zkoumání, zda dotyčný i nadále potřebuje azylovou ochranu. Subsidární uprchlíci budou dopraveni do svých zemí, až v nich skončí válka. Slučování rodin bylo omezeno: v D nejdříve po dvou letech a podléhá povolení úřadů. V D podle dosud platného zaobčanovávacího zákona z roku 1913 mohou po vypršení povolení nebo strpění pobytu zůstat pouze ti, kteří tam pobývají již 7 let (azylanti) nebo 10 let (subsidiární uprchlíci) a mají stálé zaměstnání a dostatečný příjem. Pro zaobčanování je třeba znát německy (to platí i pro všechny rodinné příslušníky), bydlet v přiměřeně velkém bytě, prokázat sociální splynutí s německým okolím.

Takže, proč ta česká hysterie, pane Koláři?

Žádné komentáře:

Okomentovat