úterý 3. listopadu 2015

Jak pracují novináři



Tomáš Krystlík

V www.gatestoneinstitute.org/6793/germany-20-million-muslims se píše: Brandl warned that untrammeled migration will entail heavy costs for German taxpayers and may also lead to social unrest. He said: "A four-member refugee family receives up to 1,200 euros per month in transfer payments. Plus accommodation and meals. Now go to an unemployed German family man who has worked maybe 30 years, and now with his family receives only marginally more. These people are asking us whether we politicians really see this as fair and just."

Česká verze jeho výroku je k nalezení v www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Katastroficka-vize-pro-Nemecko-2020-Tyka-se-muslimu-a-prisla-z-Bavorska-406374: Pokračování migrace stávajícím tempem zvýší nároky na německé daňové poplatníky a může vyvolat sociální nepokoje. „Čtyřčlenná rodina uprchlíků obdrží měsíčně 1200 eur plus ubytování a stravu. Potom se podívejte na rodinu nezaměstnaného muže, který třicet let pracoval a jeho nejbližší dostávají v podstatě jen drobné. Tito lidé se nás ptají, jestli to jako politici považujeme za spravedlivé.“

Skvělý překlad, není-liž pravda?

Kromě toho by měl jakýkoliv žurnalista vědět, že rodina déle nezaměstnaného německého muže nedostává stravu, nýbrž že mu úřady platí byt bez teplé vody, elektřiny a telefonu a k tomu dostává pro sebe a manželku na jídlo a další věci něco přes 700 € měsíčně, děti přibližně polovinu, záleží na jejich věku. Tato částka je uprchlíkům z titulu jejich provizorního statutu nepatrně krácena, ale v žádném případě nemůže dostat čtyřčlenná rodina 1200 €/měsíc s ubytováním a stravou.

A Češi neznající cizí jazyky, ani zahraniční reálie takové pitomosti ochotně zveličené reprodukují.

Žádné komentáře:

Okomentovat