sobota 12. října 2013

Na obzoru další nebetyčná ostuda českého státu



Tomáš Krystlík

Podle zásady, že se nesmí připustit cokoliv, co by jen zdánlivě zavánělo chválením národně socialistického Německa, vyrukovala brněnská policie a příslušný státní zástupce proti nakladatelství guidemedia etc, jejím dvěma jednatelům a autoru spojovacích textů ke knižně vydaným 18 projevům Adolfa Hitlera. Uvedení byli obviněni z popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia, kterou způsobili vydáním oněch projevů se spojovacími texty a mezititulky. Podrobnosti najdete v blogu pana Tomáše Peciny http://paragraphos.pecina.cz/.

Obvinění je to absurdní. Vydáním Hitlerových projevů zpochybnit nacistické genocidium nelze. Spojovací texty pana Lukáše Beera v knize (jeho blog: http://nassmer.blogspot.cz/) by to mohly splnit pouze tehdy, pokud by v nich zpochybnil německé nacionálně socialistické vyvražďování a útlak velkých skupin obyvatelstva. To ale ani jediným slovem neučinil.

Policie ČR v Brně si vyžádala odborné vyjádření od historika Jana Borise Uhlíře (nomen omen?), aniž mu položila otázky, které má zodpovědět. Ten s horlivostí a kritickým posuzováním sobě vlastním (náčelník a zástupce náčelníka ve dvou sokolských organizacích) zpracoval mimořádně stupidní „odborné“ vyjádření, které zaslal zadavateli, brněnské policii a - to je důležité - na vědomí i Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Z toho implicitně plyne, odkud vítr vane. Jedná se o státní objednávku na likvidaci nakladatelství a Lukáše Beera, kterým státní zvůle obstavila bankovní konta, ne však zbývající náklad knihy, který se vesele prodává dál. Čeští národovci v přihlouplé akci.

Případ je již nyní ostudou pro Českou republiku a zajisté se mu dostane náležité publicity minimálně v Rakousku a Německu. Ostuda bude o to větší, o co později se podaří případ soudně zastavit. Češi zase názorně ukazují světu, že nepatří do civilizované Evropy.

Žádné komentáře:

Okomentovat