úterý 16. února 2016

Hloupost tvůrců zákona je zřejmá i z českého tisku



Tomáš Krystlík


Dodejme jen, že sníh může i za jízdy napadat na střechu kamionu. Kdo pak bude posuzovat, že tomu tak bylo nebo nebylo? Nebo bude muset kamion zastavovat po pár desítkách kilometrů a kontrolovat, zda nemá na střeše sníh? Když se plánují na dálničních odpočivadlech rampy pro odstraňování sněhu, kdo bude shozený sníh odklízet? Dva tři vozy shodí noční sněhovou nadílku ze střechy a čtvrtý spolehlivě z plochy pod rampou z uježděného sněhu neodjede.

Nevím, který ministerský hlupák si tento předpis vymyslel, ale je to typická ukázka českého sklonu k represím. Místo toho, aby autoškoly cvičily budoucí řidiče na eventualitu pádu sněhové pokrývky z předchozího auta - neměli by se vyhýbat a projet, což opakují do omrzení každý rok klubové motoristické časopisy zdarma - protože vše ostatní je riskantnější, způsobuje v kombinaci s českou mentalitou, že čeští řidiči patří mezi nejhorší v Evropě.

I další motiv navrhovatelů tohoto zákonného předpisu vychází z českých poměrů - v ČR neexistuje částečné havarijní pojištění kryjící škody z poletujících a upadnuvších věcí z vpředu jedoucího vozidla beze ztráty bonifikace. Hlavní motiv, proč toto pojištění není v Česku zavedeno: kryje i krádež vozidla, pojišťovny se obávají, že by se nedoplatily.

Žádné komentáře:

Okomentovat