neděle 27. září 2015

Vlevo po dálnici jela policejní octavia v civilu



Tomáš Krystlík

Když se ji pokusil někdo předjet, zapla si modrý maják za zadním oknem (http://www.lidovky.cz/podivny-zasah-vybrzdili-me-policiste-tvrdi-ridic-pripad-se-proveri-1p4-/zpravy-domov.aspx?c=A150925_144902_ln_domov_jzl#utm_source=email&utm_medium=text&utm_campaign=lidovky.directmail). Když od toho předjíždějící upustil, modrý maják si vypla, ale v levém pruhu jela neochvějně dál.

Vyhodnocení dvou osob určených pro styk s veřejností, tedy údajně odborníků je přímo úděsné. Mluvčí policejního prezidia David Schön: „„Pokud je nejvyšší povolená rychlost na dálnicích 130 kilometrů v hodině, tak je otázka na blokování provozu v rychlosti na hranici povolené rychlosti lichá.“ Policejní ředitel názor svého mluvčího nedementoval. Podle mluvčího Ústředního automotoklubu (ÚAMK) Petra Vomáčky byla situace v pořádku. „Policie tohle může dělat, pokud jsou v ohrožení nebo výkonu povolání. Pokud je takto majákem vozidlo označeno a chová se tímto způsobem, tak by se k němu řidiči měli chovat, jako kdyby to bylo vozidlo s klasickým majákem.“

Nikoliv, oba pánové a v důsledku i policejní ředitel neznají zákon o silničním provozu. Policie bez modrého majáku nesmí porušovat předpisy, to jest jet v levém pruhu, aniž by předjížděla.

Pak se Češi diví, když jsou Evropou považováni za blby.

Žádné komentáře:

Okomentovat