pátek 23. října 2020

Ve vládě jsou zřejmě samí hlupáci

Tomáš Krystlík

 

Čekal jsem, že se někdo ozve s kritikou počinů české vlády za posledních 24 hodin. Nikdo si toho nepovšiml, takže to musím učinit sám.

 

Zpráva z tisku: „Česká republika omezením volného pohybu kvůli pandemii nemoci covid-19 zakázala turistické cesty ze zahraničí. Německé ministerstvo zahraničí proto varuje, že cesty z Německa a dalších států Evropské unie do Česka nejsou bez zdůvodnění prozatím možné. Nejméně do 3. listopadu tak není možné do Česka cestovat z turistických důvodů nebo kvůli návštěvám přátel.“

(www.lidovky.cz/domov/nemecko-upozornuje-na-zakaz-turistickych-cest-do-ceska-bez-padneho-duvodu-se-cizinci-do-zeme-nedosta.A201023_104951_ln_domov_libs#utm_source=email&utm_medium=text&utm_campaign=lidovky.directmail).

 

Může mi někdo racionálně vysvětlit, proč hlupáci v české vládě zakázali vjezd cizincům do země, poslali na hranice policajty, když Českou republiku nikdo nákazou SARS-CoV-2 nemůže ohrožovat, je-li v počtu nově nakažených na 100 tisíc obyvatel na prvním nebo druhém místě v Evropě? A kolik bude Česko stát zbytečné policejní nasazení na hraničních přechodech a snížení obratu prodeje absencí koupěchtivých cizinců?

 

Český premiér navíc nezná ústavu, hlásá-li, že ministra Prymulu odvolá. Podle ústavy České republiky smí premiér prezidentu republiky odvolání ministra pouze navrhnout a prezident jej odvolá, ne premiér. Když tak Zeman neučiní, nastane patová situace, protože ústava je tak mizerně napsána, že takovou situaci nepředvídala.

 

Takovými nesmyslnými vládními opatřeními rychle klesá reputace země v cizině a každá ztráta reputace je provázena i omezením investic v Česku s patřičnými důsledky pro životní úroveň obyvatelstva.

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Tomas-Krystlik-Ve-vlade-jsou-zrejme-sami-hlupaci-641592

 

Žádné komentáře:

Okomentovat